Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Прокуратурата започна да разследва причините за днешната тежка катастрофа на пътя София - Варна

Трима загинаха при катастрофа на главния път София - Варна край село Микре

Фото: Пламен Христов

Прокуратурата започна да разследва причините за днешната тежка катастрофа на пътя София - Варна. Край село Микре челно се сблъскаха автобус и лека кола. На място загинаха 45-годишна жена - шофьор на лекия автомобил, 46-годишният шофьор на автобуса и 43-годишен пътник.

По предварителна информация от Прокуратурата, катастрофата е станала заради навлизане на лекия автомобил в лентата за движение на автобуса. В момента се извършват процесуално-следствени действия на мястото на инцидента.

В автобуса са пътували 39 души – служители на Община Лясковец, които са пътували за тиймбилдинг във Вършец. 

Загиналият шофьор на автобуса Стефан Бъчваров е собственик на горнооряховската транспортна фирма "Бъчварови". Според неговия син Мариян Василев автобусът е бил напълно изряден и е минал всички прегледи, а фирмата има всички лицензи.  

16 от пострадалите при тежката катастрофа са приети в болницата в Ловеч с различни травми. Четирима от тях са в тежко състояние. Една жена е откарана в неврохирургична клиника в Плевен. Лекарите ще решават дали и други трима от пострадалите с черепно-мозъчни травми  да бъдат насочени към плевенската клиника.

Подробности за състоянието на пострадалите от директора на Ловешката болница д-р Татяна Ганчева:

Те са с политравми, от черепно-мозъчни до крайници, ампутиран крайник. Ще бъде наша преценката кои са за хоспитализация в МБАЛ АД - Ловеч, а други най-вероятно с черепно-мозъчни травми, ще бъдат препратени в неврохирургична клиника в Плевен, а с ампутирания горен крайник на ниво лечебно заведение с по-високо ниво на компетентност в София.

Тези, които са оцелели при тази тежка катастрофа и не са пострадали, ще бъдат приютени в Община Ловеч по разпореждане на кмета на града Корнелия Маринова и ще им бъде осигурено всичко необходимо.

Вече е възстановено движението по пътя Варна-София, в района на село Микре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!