Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БСП настоява да бъде прекратена процедурата за концесия на Интермодален терминал-Пловдив

Фото: Пламен Генчев

Парламентарната група на БСП настоява незабавно да бъде прекратена процедурата за отдаване на концесия на Интермодален терминал-Пловдив. 

Депутатът Драгомир Стойнев заяви:
Отивайки си, правителството иска наистина да прави жестове или се опитва по някакъв начин да събира пари може би за изборите, но това са подаръци от българския народ и по никакъв начин това ние не можем да го приемем. Тази процедура трябва незабавно да бъде спряна. В ход е процедурата да се спре, защото това е ограбване. Ограбване на българските граждани. Нищо не пречи НКЖИ да извършват търговска дейност. Това е една от препоръките на Европейската комисия.

Депутатът от БСП Георги Свиленски призова премиера в оставка Бойко Борисов да спре и поръчката за въвеждане на т.нар. "тол система" в България, защото, според социалистите, тя е несправедлива. 

Интермодалният терминал в Пловдив, който е в активите на компанията "Железопътна инфраструктура", е изграден с европари в размер на 12 милиона лева и дава възможност за комбиниран превоз на контейнери товари от ТИР-ове с жп транспорт. Правителството реши той да бъде даден на концесия за 27 години преди месец. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!