Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от чуждестранния печат

Полицията описа като „необяснима, но не и подозрителна“ смъртта на британската поп легенда Джордж Майкъл, пише вестник The Daily Miror. Парамедици са пристигнали в дома на певеца в 13.42 часа местно време в Оксфордшър, където е обявен за мъртъв. Съобщението за смъртта му обаче бе разпространено в 23 часа.
„Семейството моли личния им живот да бъде уважаван в този труден и емоционален момент. Няма да има по-нататъшен коментар на този етап", се казва в представен пред медиите текст.
Министърът на транспорта на Руската федерация Максим Соколов съобщи, че черните кутии на разбилия се в Черно море военен самолет Ту-154 все още не са открити, пише вестник „Ведомости“. 
За издирването на устройствата са задействани водолази и апарати за дълбоко подводно спускане, които работят на дълбочина от 40-60 метра. Към момента изглежда, че прословутият „човешки фактор“ е причина за катастрофата, пише „Независимая газета“. 
Начело на вече покойния екипаж е бил пилотът Роман Волков, който има натрупани повече от три хиляди летателни часа. Министерството на отбраната не изключва да има грешка в пилотирането, но в същото време от ведомството допускат, че причината за трагичния инцидент може да е станала и техническа неизправност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!