Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

66,7% от домакинствата в Старозагорско имат достъп до интернет в жилищата си

През 2016 година 66,7 процента от домакинствата в Старозагорска област са имали достъп до интернет в жилищата си при 63,5 на сто за страната. Това показват данните от проведено изследване от Националния статистически институт, които отчитат ръст в използването на интернет в региона в сравнение с миналата година. 

Анкетирани са 4 173 домакинства и 9 444 лица на възраст от 16 до 74 години в страната, избрани на случаен принцип.

Старозагорска област е на 8-мо място в страната по относителен дял на домакинствата с достъп до интернет през годината, по напред са градове като Варна, Русе и Враца, най-малък е този дял в Кърджали – 57 процента. През отиващата си година хората на възраст между 16 и 74 години използват интернет всеки ден или поне веднъж седмично, мъжете са по-активни, отколкото жените. 

От хората с висше образование 85,4 на сто използват редовно глобалната мрежа, от тези със средно образование - 65, 7 на сто  и едва 34 процента от лицата с основно или по-ниско образование. От услугите на електронното правителство в България през последните 12 месеца в областта са се възползвали 16 процента от анкетираните.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!