Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Хиляди посрещат новата година на открито в София при засилени мерки за сигурност

| обновлено 31.12.16 21:18
Фото: REUTERS

В София за 18-а поредна година много хора посрещат новата година с концерта "Сцена под звездите" на площад "Княз Александър Първи".

Всяка година близо 20 хиляди българи празнуват заедно с музика и танци на открито под звездите. Сред изпълнителите, които ще се погрижат за доброто настроение на публиката тази вечер, са Влади Ампов-Графа, Поли Генова, група "Тангра", музикантите от "Джереми", Берковската духова музика, ансамбълът "Български ритми" и други. Графа се обърна със специален поздрав към слушателите на програма "Хоризонт" по време на днешната репетиция:

Пожелавам на слушателите да са усмихнати! Да имат една хубава година и най-вече здраве! Това, колкото и тривиално да звучи, това е най-важното.

Традиционният новогодишен концерт ще премине при извънредни мерки за сигурност. Достъпът до площад "Княз Александър Първи" ще става през 10 пропускателни пункта. Служителите на реда забраняват достъпът на граждани в нетрезво състояние, не се разрешава да се носи алкохол в стъклени бутилки и пиротехнически изделия. 

Градският транспорт в София ще се движи по основните линии в новогодишната нощ, но през по-големи интервали. Метрото ще бъде през 20 минути в участъка от станция "Младост 1" до  "Сливница", а в крайните отсечки през 40 минути, съобщиха от Столичната община.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!