Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Електроразпределителните дружества мобилизираха допълнителни екипи заради очаквания студ

Фото: БГНЕС

Заради очакваното лошо време електроразпределителните дружества са мобилизирали допълнителни дежурни екипи и техника, с която да отстраняват евентуални аварии. 

Допълнителна техника и повече хора електроразпределителното дружество EVN се наложи да използва още по новогодишните празници. Сега имат готовност да мобилизират и още, каза Петър Костадинов от компанията, която снабдява с ток Югоизточна България:

Имаме готовност до 1000 човека да мобилизираме  допълнителен персонал – 150 екипа за Бургаска, Сливенска, Хасковска област. Имаме създадена готовност още от последния уикенд, доставили сме и допълнителни материали и ресурс по места, високопроходима техника. Ако някъде се забавяме, това е достъпът до съоръженията  електропроводите често са далече от пътищата, трябва да влезе тежка техника, която да докара стълб.

С особено внимание EVN ще следят Бургас, където се очаква потреблението на ток да скочи заради аварията на топлофикацията в града.

Компанията ЧЕЗ, която обслужва Западната част на страната, също е подготвила допълнителни екипи, посочи Борислава Луканова:

Удвояваме дежурните екипи. На разположение ще бъдат 150 дежурни екипа. При извънредни ситуации компанията може да мобилизира до 400 допълнителни групи, снабдени с необходимите материали, инструменти, високопроходима техника и транспортни средства.

Допълнителните аварийни екипи на дружеството "Енерго-Про", което работи на територията на Североизточна България, са 20. При извънредна ситуация на разположение са над 380 екипа. Компанията има и подготвени планове за пренасочване на специалисти и техника от един район към друг.

И трите дружества поддържат връзка с Кризисния щаб към Министерския съвет и местните власти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!