Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Зимната блокада в област Добрич продължава

| обновлено 08.01.17 11:47
Фото: БГНЕС

Продължава зимната блокада в област Добрич.

Областта остава изолирана и с изцяло затворени пътища, след като пътят Добрич-Варна беше отново затворен. Изключително сложна остава обстановката и в бедстващите общини, където все още десетки населени места са без ток и вода.

Областният управител на Добрич Детелина Николова съобщи, че пътят Добрич-Варна е отново затворен поради навяванията от сняг. Машини на пътноподдържащата фирма осигуряват движение по пътя Добрич-Балчик-Варна на специализирана техника за осъществяване на спасителни операции, както и за доставка на стоки от първа необходимост. Тежка машина БАТ на Военноморските сили е успяла да пробие пътя Добрич-Стефан Караджа-Генерал Колево и вече е близо до Генерал Тошево. Зад нея се движат микробус с турски граждани и автобус с молдовски туристи, които ще бъдат спрени на стоянка в Генерал Тошево- каза Областният управител Детелина Николова.

Кметът на бедстващата община Генерал Тошево Валентин Димитров информира, че над 20 фадроми, осигурени от частни лица, заедно с техниката на почистващата фирма, се опитват да пробият пътищата в общината. 13 населени места там са без ток и вода. Приоритетен е участъкът Кардам-Спасово, който е напълно запушен, а всички села там са без ток.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!