Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Георги Мицов: Процедурата за концесия за централния плаж в Поморие е опорочена

Фото: Сияна Спиридонова

Според консултант на една от фирмите, участвали в конкурса за концесия за централния плаж в Поморие, процедурата е опорочена. 

Конкурсите са организирани "на тъмно" и с купчина сгрешени документи, категоричен е Георги Мицов, експерт с повече от 34 години опит в туризма:

Една от фирмите предлага безплатни чадъри и шезлонги. Точно тази фирма е буквално декласирана и поставена на последно място с чудния мотив на комисията, че 0 лева не било цена. Ами добре, когато критерият за оценка е най-ниската цена, това какво е? Не е ли скудоумия и шизофрения?

Така фирмата, която Мицов консултира, е декласирана. Те са сезирали Комисията за защита на конкуренцията и настояват процедурата да бъде прекратена и обявена наново, ако не - ще се обърнат и към съда.

По-рано от БСП предупредиха, че в последните дни от управлението си правителството раздава атрактивни плажове на фирми, близки до властта.

В отговор министърът на туризма Николина Ангелкова попита дали от левицата участват в процедурата по концесия на плажа в Поморие, тъй като изнасят информация, която е конфиденциална.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!