Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

Агенцията за електронно управление обяви експресна и мистериозна поръчка, съобщава вестник "Сега". Ведомството е обявило 3 дни за подаване на индикативни ценови оферти за пет сложи дейности, като например пилотен проект за електронно гласуване и нов ЕСГРАОН. Говорителят на ведомството е пояснил, че това не е обществена поръчка.

БСП преглътна плоския данък, ГЕРБ се запъна за коалиция, коментира "Стандарт" под заглавие "Предизборни пируети". Вестникът помества коментари на видни политолози, според които прогнозите за следизборен съюз на БСП и ГЕРБ са прибързани. Темата е водеща и за "Труд". "И Нинова, и Борисов готови за кабинет в малцинство" е водещото заглавие на броя. БСП предлага 20 на сто данък за доход над 20 хиляди лева, допълва "Дума". Според коментар в "24 часа", най-сериозната пречка пред бъдеща коалиция ГЕРБ-БСП е кой ще е премиер. Тази пречка пък би довела скоро до още едни парламентарни избори, е заключението в коментара.

Ново село чака 2 хиляди рейнджъри от базата във френския град Лил, съобщава "Стандарт". Оборудването на корпуса за бързо реагиране вече е в нашата база. Пехотинците ще участват в командно-щабно учение на НАТО през март.

В коментар във в-к "Труд", по повод встъпване в длъжност на новия началник на отбраната днес, се казва: "Не е добре за армейската общественост тази нескрита надпревара в сферата на назначенията между сегашното ръководство на Министерството на отбраната и следващото – служебно или редовно. Във въоръжените сили има сериозни проблеми при комплектуването на ключови длъжности", се казва още в коментара.

Управляващите от ГЕРБ продължават да се държат нахално към столичани, пише, в свое разследване, вестник "Сега" по повод системата за билети в градския транспорт, която поскъпна от 20 милиона на 88 милиона лева за една година. Начинът на таксуване в транспорта не е променен, но сумата е набъбнала повече от четири пъти, констатира изданието.

Краят на птичия грип не се вижда, пише "Земя". Унищожени са вече 430 хиляди птици, по данни на Съюза на птицевъдите.

"Телеграф" разказва за ефективна практика на кметството в бургаския квартал "Горно Езерово", за да се предотврати източването на бюджета на социалните помощи. Разпоредено е на родителите в ромската общност в махалата да припознаят децата си, да се регистрират като семейства и едва тогава да се подават молби за социални помощи от жени, представящи се като самотни майки.

Младоци отказват хиляда лева заплата, пише "Монитор". Най-претенциозни кандидати за работа са финансистите и икономистите, отчитат специалисти по човешки ресурси. 10 на сто от одобрените кандидати се отказват заради ниската, според тях, начална заплата, и претендират поне за хиляда и двеста лева.

Президентът на Американския университет у нас Страци Кулински споделя в интервю за в-к "24 часа", че всеки пети бивш студент там получава сто хиляди долара годишна заплата.

Около 70 процента от клиентите на обявилата фалит "Алфатур" вече са получили обезщетенията си, информира "Капитал дейли". До момента застрахователят е изплатил 400 хиляди лева. Малка част от туристите са предпочели да осъществят ваканцията си с друга компания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!