Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Преспите по магистрала "Тракия" при снеговалеж и вятър се натрупвали заради откраднати огради, съобщава "Телеграф" на първата си страница. Крадци лишават пътищата ни от знаци, а влаковите ни маршрути от релси и жици. Повече от два милиона лева са годишните щети от дейността на апашите, пише вестникът.

"Министри, депутати и магистрати "забравиха" доходи на съпрузите си", е водещото заглавие на вестник "Сега". Сметната палата отчете, че 323 публични фигури са направили нарушения в данъчните си декларации. Най-честата им грешка е, че не са обявили доходи или придобити дялове на семейната си половинка. Сред небрежните е вицепремиерът Меглена Кунева, автор на неприетия от парламента Закон за борба с корупцията.

"Чиновници мамят държавата", пише "Земя". Изданието уточнява, че в оповестените от Сметната палата случаи се уведомяват НАП и ДАНС. Седмичният вестник "Банкер" добавя в редицата от разсеяни висши политици имената на депутатите Владимир Жаблянов, Настимир Ананаиев, заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков и други.

"Прахосвали парите за реклама на туризма ни", е водещото заглавие на "Дума". За предстоящите летни месеци никой не рекламира в чужбина в момента, предупредиха от Асоциацията на туроператорите. Оттам добавиха и че в Министерството на туризма няма специалисти по реклама, тази дейност се възлагала на случайни фирми.

Според "Монитор" по 500 души всеки месец се оплакват от кражба на лични данни. Информацията е на Комисията за защита на личните данни. Партии и коалиции са глобени с почти двайсет хиляди лева заради злоупотреба с ЕГН-та.

Властта бърза заради Гришо е водещото заглавие на "Стандарт". Представянето на служебното правителство от президента ще е в 10 часа, а в 10.30 ч. започва полуфиналната среща на Григор Димитров с Рафаел Надал на първенството на Австралия.

Излизащите днес вестници отбелязват вчерашния последен ден на 43-то Народно събрание. "Труд" помества общата снимка на депутатите със заглавие "Не казаха сбогом, а довиждане".

В Международния ден на жертвите на Холокоста "24 часа" излиза със заглавие: Авторитетно американско списание обяви клането в Батак като първи геноцид в историята. В януарския си брой, списание "Военна история" помества статия на американския колежански преподавател Ричард Селсър. Модерната ера на геноцид започва в забравен край на Османската империя, в малко българско селище, през 1876 година, пише Селсър.

Българският вариант на авторитетното американско списание "Икономист" информира, че вече четири години банките ограбват гражданите, защото държавата не контролира спазването на Закона за ограниченията на плащанията. При административни такси всяко ведомство е длъжно да осигури ПОС-терминал на гишетата си за плащане с карта, за да се избягва плащането на ръка в банка, при което се дължи и такса на самата банка.

Друго седмично издание, вестник "Култура", навършва 60 години. Честито на всички, които са били или са част от екипа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!