Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Москов: Коалицията от партии РБ е отворена за всички дясноцентристки организации

| обновлено 28.01.17 18:23
Фото: БГНЕС

Коалицията от партии Реформаторски блок е отворена за всички дясноцентристки организации и ДСБ трябва да бъде част от блока. 

Това каза на Първия конгрес на Реформаторския блок Петър Москов - ръководител на предизборната кампания на коалицията. 

Петър Москов каза, че спойката на Реформаторския блок е, осъзнаването на пагубността да се чертаят разделителни линии между десните политически партии
Осъзнаването, че това желание води единствено до невъзможност да сложим бариера пред реалните си политически опоненти - БСП и ДПС по пътя им към властта. Защото за разделената десница поражението през 2013-та година беше болезнен удар, но последиците за България от разцеплението на десницата бяха идването на БСП и ДПС на власт. Дали в Блока трябва да бъдат приобщени отново тези, които го напуснаха? Да, трябва, защото живо месно от десницата не може да бъде късано в името на лична амбиция. Дали ДСБ трябва да бъде част от блока? Да. И без това огромна част от ДСБ е тук, в залата.

Председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева за амбициите на блока:
Да бъде партньор, коректив и да бъде конкурент вдясно. Ние не искаме ляво управление в страната, но ние не искаме и само една партия да диктува какво означава дясното в България.

Председателят на Българския земеделски съюз Николай Ненчев към делегатите:
Аз се обръщам към вас с една молба: да бъдем единни, да бъдем силни, да бъдем съпричастни към общата ни кауза и програмата, която ще приемем днес.

Прие се резолюция, в която се казва, че членовете на коалицията ще работят за силна държава в секторите сигурност, здравеопазване, образование и върховенство на закона, за отстояване на човешките свободи чрез защита на собствеността, предприемачеството и конкуренцията.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!