Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Предизборна платформа и нов устав на БСП обсъждат на 49-ия конгрес на партията

| обновлено 04.02.17 13:06
Фото: БГНЕС

Започна заседанието на 49-ия Конгрес на БСП. В дневния ред е включена предизборната платформа за предстоящия предсрочен вот, коалиционната й рамка и нов устав на партията.

Форумът се провежда в Зала 1 на Националния дворец на културата. Делегатите са близо 700. Има и стотици гости. Според дневния ред, който беше гласуван, делегатите трябва първо да обсъдят и приемат предизборната платформа на БСП, която е озаглавена "Поискай промяната".  
Говорителят на партията Желю Бойчев коментира по този повод: 
Има нужда от промяна в страната и БСП е готова да я даде. Едно от, за мен, силните неща, които може да направиш, бъдейки част от политиката, е да даваш пример.

В дневния ред е включено и приемането на нов устав. Имаше предложение от делегати тази точка на отпадне, за да не се създава напрежение в БСП непосредствено преди изборите, но то беше отхвърлено. Проектът за новия устав предвижда тези социалисти, които са били вече 12 години депутати, да не бъдат включвани в листите за народни представители. 

Предизборната платформа на БСП предвижда отпадане на пръстовите отпечатъци в болниците, увеличаване на обезщетението за отглеждане на дете от една до двегодишна възраст от 340 на 460 лева и облагане с данък от 20 на сто на хората с доходи над 10 000 лева на месец. 

Документът беше представен от председателя на партията Корнелия Нинова на заседание на Конгреса на БСП. Тя заяви, че целта, която партията си поставя, е осем милиона българи и нито един на и под прага на бедността. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!