Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Обезщетение за петте дни, през които бяха без парно и топла вода, ще получат клиентите на "Топлофикация-София"

Фото: toplo.bg

Обезщетение за петте дни, през които бяха без парно и топла вода, ще получат клиентите на "Топлофикация-София", живеещи в източните квартали. Това са всички части на "Младост", "Мусагеница", "Дървеница", "Студентски град", "Витоша" и части от Малинова долина и Дружба.
Изпълнителният директор на Топлофикация - София Георги Беловски съобщи, че не е необходимо, потребителите да подават жалби, а сумите ще се приспадат от февруарските им сметки за топлоенергия:
За 5 дни ще ти се сторнира сума със знак минус от фактурата и няма да платиш нищо, без оглед на това дали си имал някакъв вид топлоподаване за някакъв период от време, удовлетворително качество или неудовлетворително качество. Ние считаме, че неудобството, което създадохме за хората, е толкова голямо, от което се срамуваме и пак поднасяме извиненията си, че не можем да си позволим да делим, макар че има такава законова основа, да делим на 48 часа и след 48 часа и да издребняваме.

Клиентите на "Топлофикация" от останалите квартали, които също бяха без парно, но по-малко от две денонощия, няма да получат обезщетения. Само сметките им ще са по-малки заради по-малката консумация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!