Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от чуждестранния печат

Руското издание „Известия“ публикува интервю с министъра на външните работи Сергей Лавров, който коментира, че осъществяваните от НАТО действия в околните на руските граници региони, безсъмнено, носят провокативен и дестабилизиращ характер. "НАТО води дискусии за възможността да бъдат разгърнати военни контингенти в България и Румъния", съобщава Лавров. В този контекст, руският министър споменава значителното увеличение на мащаба и броя на ученията на НАТО близо до руските граници.
Южният газов коридор е проект със стратегическо значение за целия регион на Югоизточна Европа, заявява новоназначеният енергиен министър на България Николай Павлов в интервю за азербайджанската информационна агенция Trend, цитирано от агенция "Фокус". Азербайджан е не само основен източник на газ, но също така ключов фактор за реализирането на Южния газов коридор, допълва министърът. Той подчертава значимостта на договора на "Булгаргаз" с държавната петролна компания на Азербайджан СОКАР за доставка на един милиард кубични метра природен газ за година чрез споменатия газов коридор.
Ново изследване показва, че ски почивките във Франция може да струват близо два пъти повече, отколкото в страни, в които еврото не е въведено като официална валута, например България, пише британският вестник The Telegraph. В доклад на водеща финансова компания за туристически пътувания  изводите са на база проучване на различни фактори като полети, настаняване, карти за лифт. Банско е водещ курорт на България и през последните години са направени инвестиции в нови лифтове и откриване на нови места за настаняване, пише в доклада. Лифтовете в Банско не могат да се сравнят с тези във френския Куршевел, определян като ски столицата на Европа, но пък той няма очарователния център на Банско и възможностите за забавления на българското градче.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!