Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

Тоталната чистка в Министерството на отбраната стигна до началника на отбраната, информира на първа страница "Сега". Това са поредните кадрови рокади на кабинета, досега бяха сменени десетки висши чиновници, коментира вестникът.

Shell започна проучването за нефт и газ в "Силистар", информира "Капитал дейли". Проучването в дълбоките води на Черно море може да продължи 12 години, но всяка следваща стъпка показва по-голяма увереност, че има залежи.

Изискването за регистрация на ведомствените бензиностанции към Агенцията за приходи не изсветли бизнеса им, пише в свое разследване "Труд". През тях се реализира контрабанда на гориво за един милиард лева, твърди вестникът.

Според "Телеграф" инструкторите за обучение на шофьори са такива между другото. Между три хиляди и пет хиляди инструктори са с основни професии кравари, охранители и чистачи.

"Монитор" допълва по темата за безопасност на движението – КАТ затяга контрола срещу такситата.

Някои от днешните вестници излизат с водещи заглавия за скандала с бившия ни посланик в Съединените щати Елена Поптодорова.

"24 часа" пише: "Поптодорова – крадла или жертва на хибридна война". "Не разбирам тези тежки интерпретации, мога сама да си купувам козметика", казва тя, цитирана от изданието.

Водещото заглавие на "Труд" гласи: "Елена Поптодорова уличена в кражба". Версията на дипломата е, че се е разсеяла, защото ѝ звъннал телефонът, добавя вестникът.

"Поптодорова засенчи Бай Ганьо, хванаха я да краде крем за лице за 370 евро", пише "Стандарт".

Министърът на външните работи Ради Найденов заявява в интервю за "24 часа": "Въпросът не е дали да кандидатстваме за еврозоната, а кога". Той призовава да не се спекулира със страховете на хората, че скоро ще преминем към еврото.

По повод напускането на няколко лекари и друг персонал от болница "Пирогов" в знак на протест, бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов казва в интервю за "Стандарт": "Доктор Кацаров скача на протест при всяка смяна".

В интервю за "Сега" главният икономист на крупна банка у нас Кристофор Павлов коментира, че нарасналата през 2016 година печалба на нашите банки се дължи на такси и комисиони, събирани от клиентите, съчетано с леко нарастване на лихвите и спад на лошите кредити.

"Българинът изчезва", пише вестник "Земя", позовавайки се на данни, съобщени на семинар. За последните години населението в 11 общини е намаляло с 15 на сто.

87-годишен скиор се спуска по пистите в Рила, пише "Монитор". Той е един от 500-те ветерани, които мериха сили в състезание в курорта "Паничище". Титлата обаче отишла у пет години по-млад негов конкурент.

"Дума" съобщава, че музикантът Теодосий Спасов е лице на кампанията за изграждане на образователен културно-исторически парк у нас "България на длан".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!