Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Заради евродиректива за вредните емисии, токът поскъпва с 40 процента, ако Брюксел ни спре тецовете", пише "Труд". Според работодатели затварят една трета от мощностите в енергетиката до четири години, застрашени са цели отрасли на индустрията, както и пазарът на труда. Държавният глава е заявил готовност да предприеме необходимите мерки за консолидиране на държавната позиция по този проблем.

"Стандарт" допълва по темата, че в минната индустрия работят 24 хиляди души. Страната ни е лидер в сектора. По време на срещата на работодателите с президента, държавният глава се е ангажирал да им съдейства за ускоряване на диалога и с Министреството на образованието, за да се подготвят липсващите на пазара на труда кадри.

"24 часа" съобщава: "Италианският бизнес избира Пловдив като място за инвестиции". Над хиляда фирми от Италия осигуряват работа на десет хиляди души в града. "24 часа" пише и че в България се сглобяват повече от хиляда компонента на световните марки автомобили. Достигнатия сега оборот е над 2 милиарда евро годишно. Целта е да се привлече голям производител, каза архитект Любомир Станиславов, който от две години е изпълнителен директор на "Аутомотив клъстър България".

В 20 болници са искани неправомерно пари от пациенти, информира "Сега". По данни на агенция "Медицински одит", през 2016 година е имало жалби със съмнения за корупция и последващи проверки в 74 болници в страната. За потвърдените случаи с неправомерно поискани пари в 20-те болници са сезирани"сътоветните институции по компетентност".

Певецът Кристиян Костов, който ще представи България на музикалния конкурс "Евровизия", споделя в интервю за "Телеграф": "Еврозивизия е подарък за рождения ми ден". Кристиян е роден на 16 март 2000 година, финалист е в музикално предаване у нос миналата година, а преди това - в първия сезон на "Гласът на Русия". Неговата конкурсна песен е дело на авторите на песента на Поли Генова от миналата година на "Евровизия".

Музикант с български корени свири в състава на американските военновъздушни сили, разказва "Монитор". Китаристът с далечни български корени Алекс Никифороф не знае много за предците си освен че са се преселили в Северна Дакота в края на деветнайсти век. Музикантите от бенда са били гости в Стара Загора и в София и са изнесли открити уроци пред ученици от музикални училища, уточнява "Монитор".

В началото на септември у нас ще пристигнат звезди от "Игра на тронове", съобщава "Труд". Това ще стане по време на фестивала за комикс култура. Първото потвърдено име от звездните гости е Том Упашиа, изиграл една от ключовите роли в нашумелия сериал.

„Кукли, пишещи машини и мебели колекционират световноизвестните актьори от Холивуд", пише вестник "Сега". Никълъс Кейдж притежава солидна колекция от комикси. Том Ханкс е увлечен по пишещите машини, а Джони Деп събира кукли. Куклите са колекционерската страст и на Деми Мур.

22 градуса от понеделник прогнозират метеоролозите, цитирани от "Стандарт". Астрономическата пролет идва в понеделник и ще се покаже в цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!