Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Много поздрави от папата за 60-ата годишнина от евроинтеграцията", пише "Труд" на първата си страница. Вестникът помества снимка на президента Румен Радев, който разговаря с папа Франциск по време на аудиенцията във Ватикана за европейските лидери. Президентът ни е доволен, че позиции на България са намерили отражение в Римската декларация, приета по повод годишнината на лидерската среща вчера, отбелязва изданието.

Същата снимка избира и "24 часа" за първа страница с текст: "Румен Радев благодари на папа Франциск за вниманието, което отделя на България."

Темата е водеща и на първата страница на "Стандарт". "България ще работи за бъдещето на Европейския съюз", това е обещал Румен Радев след тържественото отбелязване на 60-ия рожден ден на общността.

Родители подкупват семейните си лекари за фалшиви бележки, че децата им са ваксинирани, съобщава "Телеграф". Контролът за задължителните ваксини в забавачките се засилва заради опасността от  зараза от морбили. 20 лева стрували фалшивите удостоверения за направена имунизация, пише още вестникът.

В специално интервю за "Труд" световноизвестният актьор Хю Джакмън заявява: "Приключих завинаги с Върколака". След 17 години в тази роля, Джакмън споделя, че в началото на кариерата си нямал претенции какво ще играе, важното било да има работа. "Да бъда родител – е най-трудната роля в живота ми", казва още именитият актьор.

"Стандарт" предлага специалното интервю на бТВ с композитора Горан Брегович. "Луд съм по сиренето по шопски още от 80-те години", споделя той.

Българин пя с музиканти от "Дийп Пърпъл", информира "24 часа" и разказва за историята на бившия оперативен работник от ДАНС Владислав Попов, който на 40 години оставя всичко у нас и заминава за САЩ заради любимата си. Отвъд Океана той участвал в музикален формат, който му дал възможност да пее с любимите си музиканти, пише вестникът.

Чудни оферти за Великден се сипят в туристическите сайтове, показва проверка на "Телеграф". Ако резервирате до края на март, ще получите и отстъпка. Цените са от 250 лева нагоре, сред предложенията се открояват Хърватия, остров Корфу, Венеция.

Вестниците, излизащи днес, пишат за раздялата ни с треньора по вдигане на тежести Иван Абаджиев. "Отиде си папата на щангите", "Легенди от целия свят почетоха големия спортист", са част от заглавията по темата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!