Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Седмо национално състезание по правопис на английски език се провежда в няколко български града

Фото: ОУ

В Благоевград, Сливен, Варна, Ловеч, Монтана, Пловдив, Разград и София се провеждат регионалните кръгове от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В училищните кръгове се включиха над 6 600 ученици от 304 училища в страната. 

Класиралите се на първо и второ място представят училищата си на регионалните състезания и се борят за правото да са сред най-добрите 30 ученици, които ще излъчат шампион на 6 май, каза Снежана Банчева, доброволец в организацията на състезанието:

Днес състезанието се провежда в два кръга. Сутринта се състезават децата, които са заели вторите места. От тях се излъчва един победител, а след обяд се състезават децата, които са заели първото място. От тях се излъчват двама победители и тези три деца се класират за националния кръг, който ще се проведе на 6 май. Има голям интерес и все повече училища се включват. Вече е станало традиция. Има три рунда. В първия рунд на децата се дават познати думи на английски, като детето чува думата, повтаря я и я спелува, тоест то изговаря думата буква по буква, както е в речника. В следващия, втория рунд, им се дават думи на български и те ги превеждат на английски и пак спелуват думата, която е на английски. В третия кръг им се дават абсолютно непознати думи отново на английски.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!