Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

Разпределят ресорите след Великден, патриотите ще вземат пет министерски кресла и ще имат един вицепремиер, съобщава "Труд" на първа страница. Красимир Каракачанов ще е вице, лидерът на НФСБ Валери Симеонов също ще е министър, въпреки че отричаше да иска непременно да е в изпълнителната власт. Според вестника на постовете си от ГЕРБ ще се върнат Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Ивайло Московски и Десислава Танева.

"Управленската програма готова днес", пише и "24 часа". В интервю за вестника директорът на Агенцията за приходите Бойко Атанасов декларира "Истинският ни успех е, че 83 на сто от данъкоплатците доброволно изпълняват вече задълженията си".

Безразборното увеличаване на пенсиите се обръща срещу пенсионерите, коментира бившият социален министър Иван Нейков в интервю за "Сега". По този повод вестник "Земя" контрира с водещото си заглавие "Патриотични игри". Гаврят се с пенсионерите, вместо обещаните 300, минималната пенсия ще нараства до 200 лева, без индексация за останалите пенсионери.

Армията е без войници, без пари и лошо въоръжена, пише "Сега". Вестникът цитира доклад, представен от министъра на отбраната Стефан Янев за 2016 г. "Дума" допълва по темата "Липса на пари в армията довела до 30 на сто недостиг на личен състав".

Според "Телеграф" 250 хиляди българи ще работят през почивните дни за Възкресение. Най-заети ще са сервитьорите, шофьорите и полицаите. 80 хиляди работещи са се уредили да почиват 10 дни, като са слели четирите дни с отпуск или болнични.

Над един милион ще пътуват днес и утре, информира "Стандарт". Към трите магистрали ще има отворени допълнителни платна. Метрото ще работи навръх Великден, допълва изданието.

МВР следи за терористи по Великден, съобщава "Монитор". Ще има засилено полицейско присъствие по пътищата в храмовете. "Полетите и туристическите пакети поевтиняха", информира още "Монитор".Цената на каймата и на яйцата се повишава предпразнично, поевтиняват обаче сиренето и доматите.

Кварталните пекарни действат в услуга на сивия сектор, твърди, в интервю за "Труд", Мариана Кукушева от Съюза на хлебарите и сладкарите. Според нея пекарните продават хляба пет до десет пъти по-скъпо от цената на хляба в търговската мрежа, но подвеждат клиентите си, защото им продават не произведен от тях продукт, а само опечен при тях замразен асортимент.

"Да любите един другиго" е новият и последен завет на Исус Христос, пише "Стандарт". Вестникът пише днес за седемте свещенодействия. Пет от тайнствата са задължителни за всеки християнин, пояснява, в интервю за изданието архимандрит Атанасий Султанов.

"Животът е прекрасен", споделя, в интервю за "Ди Цайт", папа Франциск. Интервюто е препечатано в седмичния вестник "Култура". "...никога не съм загубвал мира в душата си и се моля да имам чувство за хумор, дар от Бога", казва още Светият отец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!