Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Държавният глава открои въпроса за националната сигурност като приоритет в работата на народните представители

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство през следващата седмица

Президентът Румен Радев обяви на влизане в Народното събрание, че следващата седмица ще връчи мандат за съставяне на правителство. Радев заяви:

Надявам се в следващите дни да бъдат регистрирани и обявени парламентарните групи. Веднага след това започваме консултациите с тях и връчване на мандат на кандидата за министър-председател на най-многочислената парламентарна група. Да, това ще бъде другата седмица и се надявам в началото на май новият кабинет да бъде факт.

Държавният глава подчерта, че очаква да работи конструктивно с кабинета „Борисов" 3 в името на България. Той изрази надежда този парламент и новото правителство да изкарат пълен мандат, защото страната ни има нужда от стабилност. Относно промените в изборното законодателство, президентът Радев беше категоричен:

Този парламент трябва да реши каква държава ще бъде България по отношение на гарантиране нашата национална сигурност, заедно, разбира се, с правителството и с останалите институци. Дали ще продължим да бъдем държава, която ще бъде подвластна на чуждо влияние или ще има законодателство, което ще слага бариера на това влияние. Ето, това е големият въпрос и тук няма никакво значение за коя държава говорим. 

Снимка