Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Кой си отива от БСП - Корнелия Нинова или Георги Гергов?

Социалистите отиват на консултации при президента във вторник

| обновлено 22.04.17 12:44
Фото: архив

Лидерът на партията Корнелия Нинова поиска оставката на бизнесмена Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията. Причината е посредничеството на Гергов при срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и изпълнителния директор на "Овъргаз" и издател Сашо Дончев.

Корнелия Нинова аргументира пред съпартийците си искането за оставката на Георги Герков така:

С уважение към г-н Гергов, че е партиен човек, че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно БСП, предлагам той да бъде освободен от Изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице - в качеството си на член на Изпълнителното бюро, не приемам политическо лице да участва в такива събития.

Ако загуби днешното гласуване, Нинова обеща да се оттегли:

Ще си тръгна с достойнство, заяви лидерът на БСП.

Непосредствено преди заседанието на Националния съвет, самият Георги Гергов, който е и председател на БСП – Пловдив област заяви:

Каква оставка? Няма ненаказано добро - примерно към Сашо Дончев или към Корнелия Нинова… А за оставката и за всичко останало, ето тука е вътре мястото, където сега ще разговаряме и след това ще дадем пресконференция

Дискусия по скандала е закрита за медиите.

Междувременно Корнелия Нинова анализира актуалната политическа ситуация и заяви, че БСП ще бъде опозиция на бъдещото управлени, но и че ще дава алтернативи.

Нинова обяви още, че президентът  Румен Радев е поканил социалистите на политически консултации, които са насрочени за 13.30 часа във вторник.

Пленумът продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!