Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Популистката партия "Алтернатива за Германия" си избра двама лидери за предизборната кампания

Фото: ЕПА/БГНЕС

През втория ден на своя партиен конгрес германската популистка партия "Алтернатива за Германия“ избра кандидатите и програмата, с които ще се яви на парламентарните избори през септември.

Двама души ще са лицето на партията за изборите - Александър Гауланд и Алис Вайдел. Бившият християндемократ Гауланд е най-възрастният член на "Алтернатива за Германия“ и бе неин говорител. Вайдел не е много позната извън партията си. Тя е икономист е се числи по-скоро към либералните кръгове на партията.

"Алтернатива за Германия“ прие и програмата си, която има два акцента - мерки срещу бежанци и повече внимание към германското семейство. В нея е залегнало и желанието на партията Германия да излезе от еврозоната, както и твърдения, че промените в климата са измислица и борбата с тях само пречи на бизнеса. Партията планира и да организира референдум за оставането на Германия в ЕС.

"Алтернатива за Германия“ иска да забрани събирането на семейства, ако един бежанец получи статут в Германия. Според закона сега той има право да вземе при себе си съпругата, децата и родителите си. Освен това партията настоява да се приеме и твърда годишна квота за депортация на бежанци, а ако някоя държава отказва да ги према обратно, да й се оказва финансов натиск. Отговорността пред закона при престъпления да се свали от 16 на 12 години е също част от плана на популистите. Също така те ще се борят и за отменяне на задължителния данък за обществени медии, с който в момента се издържат основните телевизии и радиостанци в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!