Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

20 нови депутати влизат в Народното събрание

Фото: БГНЕС
20 нови народни представители влизат в 44-тото Народно събрание на мястото на депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти, които влязоха в кабинета "Борисов 3".

Най-много са рокадите в ГЕРБ. Причината е, че 12 народни представители от групата, влязоха в третото правителство на Бойко Борисов. На мястото на самия Борисов в Парламента влиза Димитър Лазаров от Пловдив. Шампионът по кикбокс Владимир Вълев ще замени Лиляна Павлова. Ралица Добрева от Плевен влиза вместо министрите Ивайло Московски и Цецка Цачева. Десислава Гушева ще замени Екатерина Захариева, а Ана Александрова - Румяна Бъчварова. Промени има и в групата на Обединените патриоти. Вместо Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, които станаха вицепремиери, в Парламента влизат Калин Поповски от Плевен и пиарката на "Атака" Миглена Александрова. Новите депутати ще положат клетва в Парламента следващата седмица.

Ново попълнение има и в парламентарната група на ДПС - Севим Али става народен представител от Бургас, след като водачът на листата на ДПС там Камен Костадинов напусна парламента, а вторият Дурхан Мустафа се отказа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!