Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Патрулни автомобили на полицията са разположени по всички проблематични входове на София

| обновлено 08.05.17 17:35
Фото: БГНЕС

Увеличава се трафикът към столицата и големите градове. Движението през граничните пунктове е интензивно. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

В следобедните часове се очаква засилване на трафика по магистралите на страната и главните пътища в посока от малките населени места към големите градове, информира инспектор Петър Соколов от "Пътната полиция“. 

На входовете на София служителите на "Пътна полиция“ от СДВР ще подпомагат и ще контролират движението, където е необходимо. На Владая ще се обособят 2 ленти за идващите в столицата автомобили. Аналогична мярка има предвидена на автомагистрала "Хемус" в района на тунелите, в които движението е двупосочно.


Патрулни автомобили на полицията са разположени по всички проблематични входове на София, съобщи за "Хоризонт" комисар Тенчо Тенев, началник на Пътната полиция към Столичната дирекция на вътрешните работи. 

За да се избегнат затруднения в трафика в района на столицата от 14 до 20 часа  е спряно и движението на ТИР-ове, които преминават през София. Очаква се между 80 и 100 хиляди автомобила  да влязат в София след края на трите почивни дни.
Най-засилен в момента е трафикът на автомагистрала "Тракия" в посока София и то най-вече на входа на "Цариградско шосе", Ботевградско шосе, "Цариградско шосе", входа на София откъм Владая. На бул."Европа" също имаме наши автомобили. На Южната дъга имаме няколко екипа, които регулират движението. По стария път от Перник за София, на Владая, имаме реверс, който в момента работи. Там имаме също засилено полицейско присъствие. Имаме няколко екипа, които са в готовност да подпомагат движението евентуално при задръствания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!