Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В РИК Стара Загора не е регистриран нито един инициативен комитет за участие в референдума за "Бедечка"

Фото: "Запазете Бедечка"

Районната избирателна комисия (РИК) е назначила секционните избирателни комисии за местния референдум в Старозагорска община на 18 юни, който трябва да реши дали парк „Бедечка" да се запази, или да се застрои. В РИК не е регистриран нито един инициативен комитет за участие в референдума, съобщи за „Хоризонт“ Теодора Крумова, председател на комисията.

Единствено от групата „Запазете Бедечка“ са подали заявление за регистрация на инициативен комитет, но тя им е била отказана заради пропуски в необходимата документация. Има промяна в закона, според която, ако не са гласували 40 процента от имащите право на глас на територията на община Стара Загора, въобще няма да говорим за резултат "да" или "не". Говорим за законовото положение, а оттам нататък дали, как и какво ще съобразят Общината и Общинският съвет, това е нещо съвсем различно, посочи Крумова.

Община Стара Загора досега е издала един информационен лист, разпространен на позволените затова публични места. Тази седмица ще бъдат поставени билбордове и рекламни табели, които ще призовават за гражданско участие в референдума.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!