Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Жителите на четири села от община Павликени протестират заради лош път

| обновлено 31.05.17 20:03

Повече от сто жители на четири села в общините Павликени и Свищов затвориха за кратко третокласния път между двата града, който не е ремонтиран повече от 40 години.

Проблемният участък е 12 километра – от разклона за село Патреш до края на село Караисен. Миналата година в началото на октомври в Караисен отново имаше протест за този път. Тогава 549 жители се обединиха в инициативен комитет и изпратиха подписка до тогавашния министър на регионалното развитие Лиляна Павлова с настояване държавата да ремонтира третокласния път, който минава през селището.

„Настояваме за спешен ремонт на целия път от Павликени до разклона на пътя София – Русе, защото по третокласните пътища не се движат хора трета ръка,“ заяви кметът на Павликени Емануил Манолов по време на протеста в село Караисен.

Срещу лошото състояние на пътя хората излязоха и преди 8 месеца. За това време от Общината са изпратили четири докладни, но Пътната агенция, резултат няма. Протестиращите настояват:

Искам Бойко Борисов да се огледа и да обърне внимание на републиканските пътища. Ами как ще мине през тези дупки един човек с инфаркт? Той докато стигне до Павликени ще почине човекът в това нещо. Някъде 70-те години не е пипан пътят. Кърпенето става на парче по най-долния начин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!