Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Трима бивши депутати и настоящи членове на Нова република осъдиха Община Стара Загора

Фото: БГНЕС

Бившите депутати и настоящи членове на Нова република Мартин Димитров, Методи Андреев и Петър Славов осъдиха Община Стара Загора. 

Причината – мълчаливият ѝ отказ да предостави информация за обществените поръчки и сключените договори за периода 2015-2017 година. 

Достъп до информация тримата са поискали в качеството си на депутати през февруари, обяви на пресконференция в Стара Загора Петър Славов. 

Петър Славов заяви, че много граждани са му подавали информация, свързана с обществените поръчки, но никой не го е направил писмено и с името си: 
Много малко се използва тази законова възможност за информиране на гражданите и за съжаление така и Общината подхожда, или поне по нашето дело подходи леко пренебрежително.
А мотивите им в съда са били, че това е едва ли не статистическа информация, която не представлява интерес за гражданите. Славов припомни, че като народни представители заедно с Методи Андреев и Мартин Димитров:
Бяхме осъдили Българска народна банка, когато отказаха да обявят заплатите на целия управителен съвет, начело с Искров, по време на фалита на КТБ. Бяхме осъдили КЗК за скрити бонуси.
Славов очаква Общината да изпълни решението на съда, а не да го обжалва.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!