Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

"България още не е започнала преход към "икономиката на иновациите", констатира доклад на Световния икономически форум, цитиран от "Капитал дейли". Страната ни е отбелязала минимален напредък в конкурентоспособността, но не подобрява съществено резултата си през 2016-2017 г. Все още остават нерешени проблемите в съдебната система, борбата с корупцията, недостига на капацитет в администрацията, се казва в документа, цитиран от изданието.
"Телеграф" избира като акцент статистически данни, според които за последните десет години минималната заплата се е повишила два пъти и половина, а токът е поскъпнал с дванайсет лева.
И още статистика, този път във вестник "Сега". Ефектът от хранителните продукти за бедни, осигурени с европари, е символичен, показва анализ на Агенцията за социално подпомагане. Миналата година 300 хиляди българи са получили пакетирани храни по линия на европодпомагането, възрастните са успели да спестят по този начин десет лева месечно.
Подуправителят на Здравната каса, д-р Димитър Петров, заявява, в интервю за "24 часа": "30% от скъпите лекарства за лечение на онкозаболявания се изхвърлят". Той уверява, че парите за болниците са същите като през 2016 г., но в разходите са включени много нови дейности.  
"Монитор" цитира изказване на здравния министър Николай Петров, че се обсъжда идея да има болници без лимити, сред тях ще са университетските и областните болници.
"Започва ремонтът на Изборния кодекс", пише "Труд". ГЕРБ направи промени заради референдума на Слави и мажоритарният вот влиза в парламента. 
"Борисов при Ердоган за мигрантите и Европа", пише "Стандарт" по повод днешното посещение на премиера в Турция. Домакините готвели подарък за рождения ден на Бойко Борисов, пише още изданието. 
Министър-председателят се е разпоредил да се командироват чиновници в консулството ни в Лондон, за да изчезнат опашките от наши съграждани там, съобщава вестникът.
Вестниците "Земя" и "Дума" избират за водещо заглавие прокурорската проверка на разходите по ремонта на НДК. Директорът Мирослав Боршош не бил уведомен, пише в двата вестника.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!