Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

България с шестима състезатели на световното по таекуондо в Корея

Фото: БФ Такуондо

България ще бъде представена от шестима състезатели на световното първенство по таекуондо, което ще се проведе в Корея. При мъжете ще разчитаме на петима спортисти, това са: Калоян Бинев (58 кг), Митко Джорджев (63 кг), Владимир Далаклиев (68 кг), Теодор Георгиев (74 кг) и Йордан Колев (80 кг).

При жените ще имаме една представителка и това е многократната медалистка от световни и европейски първенства Никол Чорбанова.

Отборът идва от лагер на Белмекен, така че по отношение на подготовката сме направили възможно най-доброто. Това е най-силното състезание по таекуондо за годината, но е и най-силното в историята – близо 1000 състезатели от 180 държави. Отиваме в Корея и с амбиции по отношение БФ по таекуондо. Очакваме на конгреса на световната федерация Слави Бинев (президент на БФ Таекуондо) да бъде избран в управата на европейското и световното таекуондо. Надявам се да зарадваме привържениците на този спорт, като в края на годината да организираме много големи събития в близко бъдеще, заяви вицепрезидентът на нашата федерация Димитър Михайлов преди заминаването на отбора за първенството на планетата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!