Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Специални екипи ще работят за включване на всички деца в образователната система

Фото: Любо Андреев

Във всяко населено място с училище до 20 август 2017 година ще бъдат сформирани специални екипи, които ще работят за записване на всички деца в детска градина или училище. Това предвижда проект на механизъм за съвместна работа на институциите по обхващането на всички деца в образователната система,  който предстои да бъде утвърден от Министерския съвет.

В екипите ще участват представители на Регионалните управления на образованието, на детски градини и училища, на общините, службите за социално подпомагане и дирекциите на МВР. Ако се налага, в населените места, където няма ресурс за създаване на екипи, ще бъдат командировани служители от друго място. 
Звено под ръководството на заместник-министър председателя, който координира дейността на просветното министерство, ще контролира на национално ниво изпълнението на механизма. 
По данни на Националния статистически институт през миналата учебна година над 21 хиляди ученици са напуснали образователната система - тоест всеки седми ученик между 15 и 18 години не е в училище. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!