Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

Всички днешни вестници отразяват нестихващото напрежение между живеещите в ромската махала и останалите жители на Асеновград.

Най-много място отделя "Стандарт", който пише, че  водещи адвокати от Пловдив защитават деветимата нападатели, които останаха в ареста. Един от обвинените имал висящо дело за проповядване на радикален ислям в Пазарджик.

Друга обща тема в пресата днес са вечните ремонти по републиканската пътна мрежа.

"Километричните опашки по "Хемус" остават през цялото лято" - водещото заглавие на "Сега". Забавените ремонти на тунели, мостове и на съсипаната настилка ще затруднят пътуването в отпускарския сезон.

Вестниците пишат и за неочакваната оставка на директора на Здравната каса Глинка Комитов.

"24 часа " уточнява, че депутатите  трябва да гласуват оставката следващата седмица и да изберат нов управител преди лятната си ваканция. Източници на изданието са информирали, че Глинка Комитов е загубил доверието на управляващите, въпреки че е бил преди депутат от ГЕРБ.

"Хотели сервират гювеч, в който има стари кюфтета" – това е водещото заглавие на "Телеграф". Така нашенци предлагат услугата ол-инклузив. Неупотребената яхния се използва в друго ястие, след като се измият мръвките, разказват пред вестника работещи в кухните на заведения по южното Черноморие. Включеното в услугата кафе е безплатно само в часове, в които никой не го пие - след 22 ч. и по обед, пише изданието.

И популярният американски писател Джон Гришам се включва, без да иска в споровете около българската писменост. Дни преди премиерата на поредната си книга, в профила си във Фейсбук той е написал, че двамата монаси Кирил и Методий са създали кирилицата. От българското издателство на романа са обяснили пред "Монитор", че най-вероятно Гришам е ползвал като източник на информация ГУГЪЛ и затова е допуснал грешката.

"Труд" представя поредния спектакъл на режисьора Пламен Карталов по опера на Вагнер. На 4 юли е първото представление на "Парсифал". Само български изпълнители участват в 4-часовата сценична мистерия, както я нарича режисьорът. За премиерните спектакли е поканен прочутият германски диригент Константин Тринкс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!