Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Нинова: На управлението бихме сложили заглавието "Нестабилност и корупция"

Корнелия Нинова
Фото: БГНЕС

Нестабилност, напрежение в обществото и тежка война между институциите. Така председателят на БСП Корнелия Нинова определи изминалите два месеца от управлението на кабинета на Бойко Борисов.

Бойко Борисов изпуска нещата от контрол. Както знаете, държавата ежедневно се раздира от скандали и то създадени от управляващите. Бихме сложили на тези два месеца заглавието "Нестабилност и корупция". Все още правителството, два месеца по-късно, няма управленска програма. Имаме нестабилност, език на омраза и на разделение на обществото ни на едни групи срещу други. Започват протести.

Нинова заяви, че БСП дава висока оценка на президента Румен Радев и че той има подкрепата на партията. Относно проведената вчера среща между премиера и държавния глава Нинова заяви:

Това е опит на господин Борисов за потушаване на напрежението - тоест в ролята на доброто ченге, след като в парламента се изговори какво ли не срещу президента Радев и се създаде комисия. Но за нас истинският измерител на това имат ли воля да работят за националната сигурност, е дали се изпълняват решенията от Консултативния съвет при президента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!