Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от чуждестранния печат

Руският вестник "Аргументи и факти" цитира изявление на американския президент в интервю за телевизия Си Би Ен, което гласи "Примирието в Сирия е пример за успешно сътрудничество между Русия и САЩ". Примирието беше договорено от Владимир Путин и Доналд Тръмп миналата седмица, на първата им среща в Хамбург.

Друго руско издание, "Комерсант", коментира, че поправките  на Белия дом към проекта за  бюджет за отбрана засягат пряко Русия. Според вестника, позицията на Белия дом показва, че президентът на Съединените щати се стреми да разполага със свобода за вземане на решения по руското направление и не е склонен да изостря отношенията с Москва.

"Ню Йорк Таймс" подчертава, в авторски коментар, че примката около Доналд Тръмп все повече се затяга след поредната порция от медийни разкрития. Бяха оповестени факти за контакти на  Тръмп-младши с Русия в търсене на компромати срещу съперничката на баща му в предизборната кампания Хилъри Клинтън. Според автора на "Ню Йорк таймс", тъй като евентуален импийчмънт е все пак политически, а не чисто юридически въпрос, междинните избори за Конгрес следващата година  ще бъдат де факто референдум за импийчмънт.

Друг влиятелен вестник, известен също като един от заклетите противници на сегашния президент, "Вашингтон пост", предупреждава самия вицепрезидент Майк Пенс, че усилията му да остане лоялен на Тръмп и да се разграничи от последните разкрития са признак на хаоса в администрацията.

Според британския "Гардиън", трудно е да се приемат 20-те предишни опровержения от хората от обкръжението на Тръмп за контакти с Русия, освен ако някой не иска да приеме, че целият този екип лъже безсрамно. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!