Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Бизнесът и Борисов обсъждат политиката по доходите днес, информира "Труд".

"Земя" също пише по темата с коментарното заглавие: "Жегата удари работодателите".

Едрият бизнес с безпрецедентна атака срещу синдикатите и правата на работниците, пише "Дума" и цитира лидери на работодателски организации, според които синдикатите са вредни, а българите – мързеливи.

"Създаването на органи вече не е научна фантастика", уверен е световният учен на биотехнологиите, професор Николай Желев, пише "Труд". В интервю за вестника именитият ни учен, който живее и работи в Шотландия от 30 години, казва, че "за съжаление, България не е най-доброто място за приложна наука". Той пояснява твърдението си с факта, че тук е много трудно да се приложи световната практика частните компании да подсигуряват практиката с научни открития.

"Европейските съдии се възмутиха от абсурдния съдебен закон", съобщава "Сега". В писмо до председателя на НС Димитър Главчев, президентът на Европейската асоциация на съдиите Хосе Игреха Матос призовава депутатите и правителството да се откажат от скандалните поправки.

"Капитал дейли" също пише за писмото и цитира мнението на европейските съдии, че промените не са демократични. Текстът предвижда да се спре финансирането на неправителствения сектор в съдебната власт от страни извън ЕС и задължава магистратите да членуват в съсловни организации.

"За суджук няма прошка, за милиони няма закони", така е озаглавен коментарът в рубриката "наблюдател" на вестник "Сега". PR акцията за отклоняване на вниманието от темата "КТБ" мина прекрасно, макар и с цената на много вицове за Бойко Борисов, констатира авторът Петьо Цеков.

"Борисов засилва партньорството със САЩ", пише "Телеграф". Това става ясно след разговор на премиера с американския заместник-помощник държавен секретар за Европа Хойт Ий в Министерския съвет вчера.

"Стандарт" добавя: "Борисов обсъди газовия хъб с пратеник на Тръмп".

Според диетолога професор Божидар Попов "няма вредни храни, има вредни количества". В интервю за "Монитор" той съветва да се избягва панирането на храната и пърженето ѝ на висока температура.

"Монитор" отбелязва десетгодишнината от освобождението на нашите медици от затвора в Либия, които се навършиха вчера. Вестникът цитира Кристияна Вълчева, която споделя, че вече никого не обвинява и обобщава, че всеки човек има своята Либия.

"24 часа" съобщава за друг невинен българин, затворен в затвор в чужбина. Иво Богданов от Монтана ще бъде освободен след седем години затвор в Гърция, без да е виновен. Той и брат му били обвинени за убийство, което не са извършили.

"24 часа" помества едно от малкото вестникарски интервюта с отишлата си вчера актриса Ванча Дойчева. Поклонението пред тленните ѝ останки ще е в сряда в Народния театър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!