Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от чуждестранния печат

Западни и руски издания коментират темата за приетия от Камарата на представителите в САЩ законопроект за затягане на санкциите срещу Русия, Северна Корея и Иран.
ЕС обвини САЩ, че използват икономическите санкции за постигане на свои икономически интереси, пише "Дейли телеграф". Европа възнегодува срещу решението, пише "Файненшъл таймс". "Гардиън" отбелязва, че Европейската комисия най-вероятно или ще иска арбитраж в Световната търговска организация, или ще обяви съответното американско законодателство за неприложимо на европейска територия.
Федералното правителство на Германия предупреди да не се прави индустриална политика чрез санкции, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг". "Ню Йорк таймс" посочва, че в Европа има опасения, че санкциите може да се отразят на енергийния пазар и най-вероятно ще засегнат проекта за газопровод "Северен поток-2".
"Комерсант" прогнозира експулсиране на американски дипломати от Москва, ако Сенатът одобри новите рестриктивни мерки на Вашингтон. "Взгляд" пише "Европа все повече се убеждава, че с думите си за "атлантическа солидарност"  американците само прикриват собствените си користни цели".
"Румъния върви по стъпките на Гърция след само половин година управление на Социалдемократическата партия", пише  румънският "Адевърул". Инвестициите са на най-ниското ниво за последните десет години, разходите за заплати и социални помощи се увеличават, приходите в бюджета дори не се доближават до тези от миналата година, а усвояването на еврофондовете е слабо. 
"Ромъния либера" коментира, че състоянието на финансите на страната е бедствено.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!