Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

33-ма водачи на камиони и автобуси санкционираха пътните полицаи в Кюстендилско

Фото: БГНЕС

33-ма водачи на тирове и един автобусен шофьор са глобени за различни нарушения при специализираната полицейска операция в Кюстендилския регион, проведена през миналата седмица по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL). Нарушителите са санкционирани с актове и глоби с фиш.

17 от водачите на тежкотоварните камиони са се движели с превишена скорост, един е бил зад волана след употреба на алкохол, трима са управлявали технически неизправен автомобил, един е бил с неизрядни документи, а 10 са санкционирани за други нарушения. 

Проверените товарни автомобили са 173, като 147 от тях са с българска регистрация, 14 са с регистрация от страни от Евросъюза, а 12 са от трети страни -  извън ЕС. Пътните полицаи са проверили в региона и 30 автобуса, от които един е засечен за нарушение на ограничението за скорост. 

От КАТ-Пътна полиция отчитат голям ефект от монтираната наскоро камера за видеонаблюдение при бензиностанцията на прав участък при село Багренци, където ограничението за населено място от 50 км/час се спазва вече стриктно от повечето водачи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!