Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от чуждестранния печат

Фото: ЕПА/БГНЕС

Атентатите в Барселона и Камбрилс са водещи теми за европейските издания.

"Терористи удариха в сърцето на Барселона". Това пише френският в. "Фигаро" и допълва, че градът беше смятан за символ на веселието. Тероризмът удари емблематичния булевард "Ла Рамбла" на Барселона, пише на свой ред в. "Монд" и публикува разкази на очевидци на атаката. 

Превозните средства се превръщат в оръжия за масово поразяване, допълва в. "Либерасион". Всекидневникът отбелязва, че атентатът в Барселона и последвалото го нападение в курорта Камбрилс стават в момент, в който антиджихадистката стратегия на испанските власти започна да дава резултати.

"Черен ден за Барселона", отбелязва италианският "Стампа". 

"Кориере дела сера" пише, че САЩ са предупреждавали Испания за риск от терористичен акт. Изданието се спира и върху личността на единия от задържаните Дрис Укабир. Той сам се явил в полицията и казал, че документите му били откраднати и с тях бил нает микробусът, врязал се в тълпата в Барселона. В профила му във Фейсбук обаче няма нищо съмнително – снимки от плаж. Имало само статии, посветени на израелско-палестинския конфликт и антиционистки публикации. В профила във Фейсбук на брат му Муса обаче имало снимки на мъж с оръжие и униформа и обидни към полицаите коментари, посочва още "Кориере дела сера".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!