Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ансамбъл "Чинари", "Епизод" и Поли Паскова ще пеят на Общобългарския събор в Украйна

Фото: http://www.kubrat.in.ua/

Ансамбъл "Чинари", група "Епизод", певицата Поли Паскова са част от изпълнителите, които ще участват благотворително в Общобългарския събор в Украйна, в с. Мала Перешчепина на 16 и 17 септември. Целта е да се подкрепи доизграждането на Мемориалния комплекс на Кубрат в Полтава.

По думите на Румен Спасов, председател на Международния инициативен комитет, тазгодишният събор ще бъде един братски празник между българския и украинския народ и гостите от други държави, още повече че с него ще бъдат отбелязани 105 години от откриването на гроба на хан Кубрат.

В събора ще вземат участие и различни организации като мотоклуб "Велика България" и Национално движение "Хан Кубрат", които са убедени, че трябва да се обърнем към традициите и корените си.

Добрин Добрев, член на Национално движение "Хан Кубрат", е режисьор в дублажа и музикант, но преди всичко българин:

Идеята е точно заветът на хан Кубрат, в който ние се убедихме в последните месеци, че когато сме единни и сме заедно, тогава успяваме да постигнем някакви резултати. Когато има воля, и когато хората са единни се вижда, че институциите се задействат по друг начин и когато искаме заедно да се случват хубави неща, те се случват по-лесно. Това, което ни обединява, е, че желаем една по-различна България, едно по-различно бъдеще и да се запазят нашите традиции и нашата история в истинската й същност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!