Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Възстановено е движението на АМ "Тракия" при 68-и километър в посока София и през Прохода на Републиката

Фото: БГНЕС
Възстановено е движението на автомагистрала "Тракия" при 68-и километър в посока София, съобщиха от Пътната агенция. 

По-рано магистралата беше затворена заради две последователни катастрофи, при които има загинал и тежко пострадал, съобщиха от МВР. 


На мястото са медицински и полицейски екипи. По-рано говорителят на Пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, съобщи:

Днес малко след 11 часа е получен сигнал за катастрофа в района на 68-и километър в платното в посока София. Малко по-рано е имало сигнал за първо транспортно произшествие, което за радост е било леко. Полицейски служители от сектор "Пътна полиция" са пристигнали на мястото и са започнали да го отработват, но става второ пътно-транспортно произшествие, отново в тази зона, където за съжаление е загиналият човек в автомобил "Рено" със софийска регистрация. На място са насочени допълнителни екипи на сектор "Пътна полиция", аварийно-спасителен екип на пожарната и линейки на Спешна помощ. Тъй като в момента се извършва оглед на местопроизшествието и движението на АМ "Тракия" е затруднено. Автомобилите, които се движат в посока София, се пренасочват през пътен възел "Церово", от там Виноградец – Септември и стария път за София.

И през Прохода на Републиката движението е възстановено, след като заради тежка катастрофа между турски тир и два български товарни автомобила преминаването беше ограничено. Пострадали са трима души. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!