Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БСП: Моделът на управление с роднински и политически обвързаности е и в държавните дружества

Фото: БГНЕС

След разразилия се скандал в Хасково, добил известност като "Кумгейт", от БСП заявиха, че моделът на управление с роднински и политически обвързаности съществува и в държавните дружества. Социалистите дадоха пример с дружеството "Булгартрансгаз".

Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП, коментира:

Този модел на управление е не само в община Хасково, а е и модел, по който се ръководи цялата държава и в частност и държавните дружества. Бихме искали да представим модела на управление на едно такова дружество - "Булгартрансгаз" ЕАД. Интересна е и фигурата на председателя на Управителния съвет г-жа Таня Захариева. В момента е общински съветник от политическа партия ГЕРБ, тя е председател на Общинския съвет в Хасково.

От БСП обявиха още, че заместник-председателят на Надзорния съвет на дружеството Владимир Митрушев е бивш заместник-кмет на община Димитровград, а баща му е общински съветник от ГЕРБ. Изпълнителният директор на дружеството Георги Гегов пък живее с депутата от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата са кумове на Пламена Ненкова, която работи в дружеството, и Александър Ненков, който също е народен представител от ГЕРБ.

Изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Георги Гегов отказа да коментира твърденията на БСП, че моделът на управление с роднински и политически обвързаности съществува и в държавното дружество. Той се аргументира с това, че за него е абсурдно да обяснява, че е мъж на жена си.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!