Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от чуждестранния печат

Британската преса отделя място за кризата около Каталуния. "Файненшъл таймс" отбелязва, че това може да подхрани амбициите не само за автономия, но и за отцепване, на много големи и богати европейски мегаполиси. 
"Гардиън" разсъждава над опасността каталунската криза да предизвика дълбоки сътресения в Европа. Европейската комисия обаче продължава да крие главата си в пясъка, пише още в коментара. 
Друг лондонски вестник – "Дейли експрес", още в заглавието си поставя въпроса: може ли каталунската криза да доведе до разпадането на ЕС, ако Испания наложи "марионетен режим" в Барселона.
Подаването на оставки от тримата кметове на най-големите турски общини от управляващата Партия на справедливостта и развитието е сред темите на турския печат днес. В информация, озаглавена "Игри в Анкара", опозиционният "Джумхуриет" коментира, че вътрешната политика отново се преформатира. 
Проливни дъждове и ураганни ветрове са създали проблеми в много райони на Гърция, съобщават гръцките медии. Прогнозите са влошаването на метеорологичните условия да продължи до четвъртък.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!