Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Единственият задържан за обира на банкомат в Сапарева баня остава за постоянно в ареста

Фото: Кирил Фалин

Трийсет и пет годишният Господин Динев, който е единственият задържан за обира на банкомат в Сапарева баня на 9 ноември, остава за постоянно в ареста, реши Кюстендилският окръжен съд.

Според магистратите са събрани достатъчно доказателства за вината на Динев. Свидетели са го забелязали да оглежда мястото пред трезора около 3 ч. през нощта, други свидетели пък са го видели да бяга от джип, който изоставил в района на пернишкото с. Боснек часове по-късно. Освен това има опасност Динев, който е управител на заведение в Перник, да се укрие, постанови съдебният състав.

Интересен детайл извади като аргумент адвокатът на обвиняемия Яким Стоянов - според служител на банката, в касата на взривения банкомат имало около 34 хил. лева, а намерените по-късно в колата на извършителите пари са около 8 хил. лева.

Заподозрените извършители Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов успяха да се укрият въпреки полицейската блокада на района при село Боснек, в която участваха 250 полицаи, жандармерия, вертолет, дронове и следови кучета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!