Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Владимир Далаклиев: Огромна гордост и чест е, че децата се опитват да вървят по стъпките ми

Фото: БФ Таекуондо

Изминалата година беше много тежка. Трябва да стиснем зъби още малко, за да се представим максимално добре на европейското първенство за олимпийските категории. Надявам се, пред родна публика да ги зарадваме с колкото може повече медали. Те да ни бъдат стимул и силата, която ще ни е нужна, това заяви специално за предаването „Спорт и музика“ бронзовият медалист от световното първенство по олимпийско таекуондо в категория 68 килограма Владимир Далаклиев, който беше един от официалните гости на международния турнир за Купата на корейския посланик „Амбасадор къп“.

В последно време не може да се предвиди кой точно ще влезе в зоната на медалите. Конкуренцията е убийствена. Не само азиатските страни, напротив, и в Европа, даже повечето шампиони са от Европа. Надявам се, че ще има доста класни състезатели. Ще имаме трудна задача, допълни Далаклиев.

Усещането децата да искат да постигнат това, което ти си направил, е уникално. Много съм щастлив да видя препълнена зала и толкова любители на таекуондото. За мен е огромна чест и гордост децата да се опитват да вървят по моя път. Днес по време на представянето сърцето ми биеше на пълни обороти и беше страхотно. Таекуондото за мен е начин на живот. Няма ден, в който да не мисля, да не тренирам. Винаги таекуондото е било на предни позиции в моя живот. Радвам се, че трудът, който положихме, се отблагодари по най-добрия начин, завърши Владимир Далаклиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!