Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Община Горна Оряховица отличи 17 деца в конкурса "Моето коледно послание към света“

Фото: Здравка Маслянкова, БНР

Община Горна Оряховица отличи 17 деца в конкурса "Моето коледно послание към света“.

Аз се казвам Кристияна и съм на 8 години. Моето пожелание към света е да не остават много самотни животни навън, защото това наистина ме натъжава много.

Аз се казвам Сияна и съм на 9 години. Моето пожелание е всички хора да са добри, защото всички се бият, всички са груби един към друг.

Аз се казвам Михаела, на 10 години съм. Моето пожелание към света е да не се подиграват толкова много на останалите, да бъдат съпричастни към другите.

В инициативата на местната комисия за борба с противообществените прояви участваха 157 детски творби в областта на литературата и изобразителното изкуство, поясни секретарят Румяна Матеева и допълни:

В дните преди Коледа човек отваря сърцето си за доброто и съзнанието му е изпълнено с желанието да сътвори добрина.

Играчки, събрани от благотворителна кампания в Разлог, бяха раздадени на болни деца и деца в нужда.
"Едно подаръче, безброй усмивки" е инициатива на доброволците към Сдружение "Международни инициативи за сътрудничество". Ученици от две начални училища в Разлог - "Яне Сандански" и "Св. Св. Кирил и Методий" са събирали играчките. Те са ги дарили на малките малчугани от Центъра за временно настаняване на деца, лишени от родителски грижи, на детското отделение в болницата в Разлог и на детските градини "Радост" в града. От сдружението  благодарят на всички малки ученици, отзовали се и помогнали за благородната кауза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!