Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

39-годишен мъж от Варна е загинал при инцидента на жп прелеза в Търновско

В нарушение на правилата той е пресякъл с колата си прелеза при павликенското село Лесичери и е блъснат от бързия влак от София за Варна

| обновлено 06.01.18 17:18

39-годишен мъж от Варна е загинал при днешния инцидент на жп прелеза до павликенското село Лесичери. Той е шофирал автомобила, блъснат от преминаващия влак. 


Инцидентът е станал на железопътния възел, който е само със светлинна сигнализация и без бариера. Бързият влак, пътуващ от София за Варна е ударил преминаващата през прелеза кола.

Загиналият варненец е бил на гости при баща си в павликенското село Стамболово. Негова е вината за катастрофата, посочи началникът на полицейското управление в Павликени Мариян Лонгинов:
Виновен си е водачът. Има си знак "Стоп", звук си има, има хора, които са спрели от отсрещната страна и си чакат, а той направо преминава без да спре.
По думите на полицейският началник, локомотивният машинист не е можел да реагира, защото в този участък влакът се е движил с около сто километра в час:
Спирачният път е на един километър. Разследването на случая продължава.

Пътниците във влака обаче не са били информирани своевременно за катастрофата, нито защо са свалени от влака, споделиха някои от тях пред "Хоризонт".  По-късно те са били извозени с автобуси до гара Павликени, за да продължат пътуването си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!