Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Шествие в подкрепа на промяната на плана за управление на НП "Пирин" се проведе в София

| обновлено 11.01.18 21:13
Фото: БГНЕС

Националното шествие "Искаме да караме ски в България" събра стотици жители на общините от Благоевградска област в центъра на столицата. Те се обявиха в полза на развитието на планинския туризъм в региона. 

Шествието, организирано от сдружение „Бъдеще за община Банско”, завърши малко след 20 часа с концерт на площад "Александър Невски". Два часа по-рано участниците тръгнаха от ъгъла на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" към Министерския съвет. Те подкрепиха решението на правителството, което дава зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт над Банско. Според тях нова и подобрена инфраструктура ще увеличи потока на туристи, а това от своя страна ще доведе до развитие на местната икономика, откриване на нови работни места и привличане на инвеститори.

Инициативата на община Банско за развитие на зимния туризъм в региона е подкрепена от скиори и скейтбордисти от различни спортни центрове в страната, туристическия бранш, висши учебни училища, както и от известни спортни личности.

Митингът беше подкрепен и от вицепремиера Валери Симеонов и евродепутата Ангел Джамбазки.

Подробности от протеста чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!