Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Агресивен мъж плаши децата около училище "Бачо Киро" във Велико Търново

| обновлено 15.01.18 14:48
Фото: Здравка Маслянкова
Родители се оплакаха, че психично неуравновесен и агресивен човек плаши децата около училище "Бачо Киро" във Велико Търново. От училищното ръководство издадоха заповед децата от първи до четвърти клас задължително да бъдат придружавани в началото и в края на занятията.

Опасният мъж бил забелязан от родители в края на миналата седмица. Майките подали сигнал до училищното ръководство. Тази сутрин родителите, които водиха децата си в училище "Бачо Киро“, споделиха:

Има си органи в тази държава, които трябва да си свършат качествено и правилно работата, за да не се създава такава психоза. Аз съм родител, също се притеснявам за своето дете.

Нарочен е Роналд Стоянов. Болен от шизофрения, който намушка майка си преди 5 години и тя почина след нанесените й повече от 20 порезни рани.

От ръководството на училището отказаха коментар.

След убийството на майка си през 2012-а година, Стоянов беше освидетелстван като невменяем, което означава, че не може да бъде съден. Младият мъж беше 4 години на принудително  лечение в Държавната психиатрична болница в Церова кория и в края на лятото, миналата година, беше изписан.

Районната прокуратура и полицията започнаха проверка.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!