Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Над 100 заявления са постъпили само за няколко дни във Фонда за гарантирани вземания от шивачки от фирма "Абонданца"

Фото: БГНЕС

117 заявления за изплащане на забавени заплати са постъпили само за няколко дни във Фонда за гарантирани вземания от бивши работнички в италианската обувна фирма "Абонданца" в Дупница. Това е последната възможност шивачките да получат възнагражденията си след като работодателя им Луиджи Капироти отказва да им се издължи вече повече от година. 

Някои от работничките имат да получават до 2 хиляди лева, а общата неиздължена сума възлиза на около 250 хил. лева, казаха трудови инспектори. Как ще стане издължаването на дупнишките работнички, някои от които имат да получават забавени заплати и от друга италианска фирма, обяснява началникът на районното управление "Социално осигуряване" в Кюстендил Пламен Младенов

Самото изплащане няма определен срок. Въпросът е, че трябва да получим самите платежни ведомости, по които ние да установим за колко месеца не са получавали заплати тези работници. Това не е първият случай, когато работниците получават заплати от този фонд. Преди години също имаше изплащане от нашето териториално поделение на гарантирани вземания на работници и служители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!