Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Художествен конкурс за ученици и студенти та тема: Бъди зелен= бъди модерен= бъди Европа

Артинсталации на млади автори ще отправят послания за опазване на околната среда

Ученици и студенти от училищата, в които се изучават изкуства, могат да участват в проекта за изработване на 28 арт инсталации на тема: "Бъди зелен = бъди модерен= бъди Европа". 

Инициативата е по програма Европа на Столичната община, която отправя провокация към учениците и студентите да покажат творческия си потенциал като направят арт инсталации от хартия, кашони, стъкло, дърво. Произведенията ще бъдат представени на 9 май. 

Димитър Парушев от Фондация "Българе" за идеята на проекта: Участниците могат да предложат иновативни подходи към опазването на околната среда в големия град в унисон с посланието на София: "So green, So smart". 


 

Художникът Иван Яхнаджиев за участието му в инициативата "Бъди зелен = бъди модерен = бъди Европа": Иска ми се аз и тези деца да бъдем част от Европа, както трябва. Най-важното  - нашите деца да имат това самочувствие, което онези деца в Рим имат. 

Намерението на авторите на проекта от Фондация "Българе" е чрез артинсталациите да се отправи послания за опазване на околната среда и намаляване на отпадъците. 

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!