Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Жителите на две разградски общини настояват за филиал на Спешна помощ

Жителите на две разградски общини настояват в град Завет да бъде изграден филиал на Център за спешна помощ, който да обслужва и съседната община Самуил. Хората разчитат, че ще бъдат включени към проекта на здравното министерство за обновяването на сградния фонд, апаратурата и линейките в системата на спешната помощ в цялата страна.

2630 подписа за разкриването на филиал за Спешна помощ в Завет събраха само за седмица жителите на малката разградска община. Близо 25 хиляди са хората в общините Завет и Самуил. Един от инициаторите на подписката Елена Иванова поясни:

Понеже сме обслужвани от Община Исперих, Община Кубрат... Техните линейки също не са много. Докато се придвижат до друга община до нас при всички положения минава повече от половин час.

Председателят на Общинския съвет Ерсин Исмаил обясни:

По решение на Общинския съвет теренът е отреден. Декември 2016 г. правим дарение в полза на Министерството на здравеопазването, за да кандидатства по проекта.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен също подкрепи жителите на Завет и Самуил. Дали от Министерството на здравеопазването ще чуят гласа на хората от Лудогорието, ще стане ясно до 30 март.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!